beste leerling

Lieve lezer,

Ook jij hebt school beleefd als kind. Ook voor jou heeft een leerkracht wellicht het verschil gemaakt. Misschien ben je wel die ene studie gaan doen of heb je voor jouw beroep gekozen omdat een leerkracht je inspireerde.

Mijn naam is Tineke Verdoes en lesgeven is mijn passie. Het sijpelt door mijn aderen, resoneert in al mijn cellen en vult mijn dagen. Ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders zou doen dan lesgeven. Soms merk ik dat ik een half lectoraat sta te geven tegen een goede vriend uit een van mijn laatst gelezen boeken of trek ik mijn vriendin aan haar jasje om haar mede te delen dat dit of dat echt goed kan helpen tijdens de begeleiding van haar schoolgaande kind. Soms doceer ik per ongeluk thuis aan de eetkamertafel of staan er weer eens allemaal kinderen om me heen in de dierentuin, omdat ik zo enthousiast aan mijn neefje aan het uitleggen ben hoe een … (ach, vult het maar in) leeft/eet/poept.

Oeps, denk ik dan vaak: I dit it again! Maar tegelijkertijd wil ik dit niet denken. Ik ben geboren om les te geven. Ik geniet enorm van dit soort momenten en ben dan helemaal in mijn element. Alles vervaagt, de tijd bestaat niet meer en ik zit in een flow. Eigenlijk is het mijn ultieme kick. Een intens geluksgevoel overspoelt mij. En vandaag ga ik hardop zeggen hoe trots ik er op ben dat ik zo graag lesgeef.

In een van de eerste jaren van de opleiding tot leerkracht werd mij gevraagd welke leerkracht mij had geïnspireerd. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Mijn docent Nederlands was echt GEWELDIG! Als meisje met dyslexie maakte zij de wereld van taal interessant voor mij. Ik begon literaire boeken te lezen, uittreksels te schrijven en mijn mening te geven. Ze wees me de weg, vol geduld en inlevingsvermogen. Nu ben ik moeder, leerkracht, remedial teacher en auteur van diverse boeken. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet, maar zij misschien wel. Ik kan het haar helaas niet vragen, want ik heb geen idee waar ze woont en of ze nog wel leeft. Maar ik wens met heel mijn hart dat haar kinderen of zelfs kleinkinderen dit verhaal ooit te horen krijgen, zodat ze weten dat hun moeder/oma het verschil maakte voor mij.

Daarom start ik met het initiatief www.leerkrachtenmakenhetverschil.nl.  Sommigen van jullie hebben mij al gesproken hierover en hebben waarschijnlijk een idee hoe spannend ik het vind om dit op te zetten. Toch is de noodzaak om te starten groter dan de angst om te falen. Dus zet ik vandaag de eerste stap en hoop ik van harte dat je mijn uitnodiging aanneemt om bijzondere verhalen over leerkrachten te delen.

Doe mee en laat hier jouw verhaal achter over een leerkracht die voor jou het verschil heeft gemaakt.

Stuur jouw bijdrage naar info@leerkrachtenmakenhetverschil.nl

Met warme groet,

Tineke Verdoes

Powered by WordPress. Designed by WooThemes